2023.11.10 NeiArt parodos atidarymas Druskininkuose

2023.11.10 Druskininkuose, Lietuvos sporto centro, Druskininkų sporto paslaugų skyriuje “Druskininkai” (M. K. Čiurlionio g. 115A, Druskininkai) atidarėme šių metų pirmąją NeiArt parodą, kurioje eksponuojama 20 šiais metais neįgaliųjų sukurtų darbų. Čia neįgaliųjų kūryba, atspindinti neįgaliųjų teisių konvencijos aspektus. Labai džiaugiamės, kad ketvirtus metus vykstantis projektas ir idėjos įgyvendinimas eksponuojamas mieste, kuriame iki šiol to dar nebuvo – Druskininkuose. Sporto centro kolektyvas pasitiko šią idėją šiltai. Parodos atidaryme dalyvavo darbų autoriai iš Druskininkų ir Marijampolės. Parodos metu ją pastebėjo ir diskutavo čia sportavę kitų šalių ir Lietuvos sportininkai. Tikimės, kad su parodos darbais susipažins dar daugiau sporto centrą lankančių sportininkų, sirgalių bei visi kiti lankytojai ir atkreips dėmesį į neįgaliųjų išreiškiamus neįgaliųjų teisių konvencijos aspektus. Parodoje yra Druskininkų, Kauno, Kazlų Rūdos, Klaipėdos, Marijampolės, Simno ir Ukmergės neįgaliųjų tapyti darbai.

Parodos tikslas – supažindinti visuomenę su Neįgaliųjų teisių konvencija ir smurto prevencija per neįgaliųjų ir jų artimųjų meninius tapybos darbus. Prie kiekvieno darbo yra pateiktas autoriaus atvaizdas ir ištrauka iš neįgaliųjų teisių konvencijos, kurią jie stengėsi atspindėti savo kūryba. Kviečiame pamatyti akimirkas iš parodos atidarymo. Taip pat kviečiame apsilankyti virtualioje visų darbų parodoje adresu: www.neiart.lt .

Idėjos autorius ir renginių vadovas Tomas Kiveris.

Užsiėmimų asistentė – Vakarė Bagdonaitė.

Meninių užsiėmimų asistentė – Ugnė Judickaitė.

Labai dėkojame Lietuvos sporto centro Druskininkų paslaugų sporto skyriaus kolektyvui už suteiktą galimybę, eksponuoti darbus. Taip pat dėkojame Druskininkų M.K.Čiurlionio meno mokyklai, kuri padėjo organizuojant parodą. Paroda centre bus eksponuojama lapkričio 10-24 dienomis ir vėliau keliaus į kitus Lietuvos miestus.

Projektas finansuojamas Lietuvos neįgaliųjų reikalų departamento prie SADM asociacijai projekto lėšų.